To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Najserdeczniejsze życzenia zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, a także odpoczynku w gronie Rodziny i znajomych. Niech każdy z nas wykorzysta ten czas jak najlepiej!
Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Syntezator na ESP-32 UT3MK
Photo 
Bardzo fajna synteza na ESP32 i SI5351. 
Opis i potrzebne rzeczy na blogu autora https://ut3mk.at.ua/forum/9-156-1
Płytki zamówiłem na allpcb przy okazji zamawiania płytek do Jokera. 
Mój egzemplarz jest już poskładany i uruchomiony.
Problemem przy uruchamianiu jest działanie klawiatury. Jest to spowodowane wadliwym przetwornikiem ADC w ESP32.
Należy wybrać działający egzemplarz. na kilka działa tylko jeden, tak samo kolega SP6AUO dobrał działający egzemplarz.
Te które nie działają tutaj, można wykorzystać w innych projektach.
Na blogu autora jest też wsad , z odwrotnym działaniem enkodera jak by był problem po wlutowaniu. Ja w swoim egzemplarzu musiałem wykorzystać, bo mój enkoder działał odwrotnie.
 Niestety nie podzielę się fotkami mojego egzemplarza, bo admin do dziś nie odblokował mi takiej możliwości. Podawanie zewnętrznych linków do zdjęć nie jest bezpieczne.
73! Zbyszek

Wiadomości w tym wątku
Syntezator na ESP-32 UT3MK - przez SP6LTP - Wczoraj, 21:24
RE: Syntezator na ESP-32 UT3MK - przez SP6AUO - Wczoraj, 21:49

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości