BEZPIECZNIK SIECIOWY
Littelfuse_data.pdf (Rozmiar: 1.06 MB / Pobrań: 292)
Pod koniec prac przeprowadziłem „próbę mocy”. Obciążyłem wyjście zasilacza rezystorem 0,4 Ohma/400W, pobierany prąd: 34,5A/13,8V; pobór prądu z sieci ok. 3,3A. Ogranicznik prądowy nie zadziałał, po chwili przepalił się bezpiecznik... samochodowy (25A) na uzwojeniu wtórnym
. „Bardzo szybki” przeżył..
.
Po tej próbie wymieniłem bezpiecznik sieciowy na uzwojeniu pierwotnym na szybki! 3A, bo 5A (też fabrycznie był zainstalowany szybki) po tych wszystkich zmianach i pomiarach jest na wyrost. Na razie wszystko działa.
PR-kiem RV2 na płytce stabilizatora obniżyłem próg zadziałania ogranicznika prądowego do ok. 34A (zaczął aktywować się przy zwarciu rezystorem 0,4 Ohm).
. „Bardzo szybki” przeżył..
.Po tej próbie wymieniłem bezpiecznik sieciowy na uzwojeniu pierwotnym na szybki! 3A, bo 5A (też fabrycznie był zainstalowany szybki) po tych wszystkich zmianach i pomiarach jest na wyrost. Na razie wszystko działa.
PR-kiem RV2 na płytce stabilizatora obniżyłem próg zadziałania ogranicznika prądowego do ok. 34A (zaczął aktywować się przy zwarciu rezystorem 0,4 Ohm).
Littelfuse_data.pdf (Rozmiar: 1.06 MB / Pobrań: 292)