Witam kolegów w nowym Roku, trochę wolnego czasu i pogoniło by się zaległości w naszym hobby. Podłączyłem NWT-7 i nie uwierzyłem co za cuda pokazuje :
dałem sondę na nogę 21 DDS i to samo
z ciekawości włączylem sondę 2 którą mam
wszedłem w tryb wattmetra i niby sonda pokazuje sygnał DDS-a
zmierzyłem oscylator 30MHz i jest
co by wskazywało że sonda jest sprawna, na dobry początek zmierzyłem napięcie na nodze DDS, zasilanie jest OK, według schematu przelutowalem DDS i dalej jest to samo, podpiąłem drugą sondę z wattmetra OZ2CPU i dalej cyrk, nic się nie zmieniło a dla zabawę podmieniłem nawet i procesor (wersja DIP) nie pomogło może który z kolegów ma idee co dalej spróbować.
DDS u trybie oscylatora podaje dobrom frekwencje
Zapominałem na początku dodać że NWT przed odłożeniem do szafki 2 miesiące temu był sprawny i dobrze pokazywał (nie upad na podłogę raczej na głowę)
Pozdrawiam i proszę o pomoc
ADMIN - Michał, poprawiłem pisownię aby post był bardziej czytelny,pozdrawiam.
dałem sondę na nogę 21 DDS i to samo
z ciekawości włączylem sondę 2 którą mam
wszedłem w tryb wattmetra i niby sonda pokazuje sygnał DDS-a
zmierzyłem oscylator 30MHz i jest
co by wskazywało że sonda jest sprawna, na dobry początek zmierzyłem napięcie na nodze DDS, zasilanie jest OK, według schematu przelutowalem DDS i dalej jest to samo, podpiąłem drugą sondę z wattmetra OZ2CPU i dalej cyrk, nic się nie zmieniło a dla zabawę podmieniłem nawet i procesor (wersja DIP) nie pomogło może który z kolegów ma idee co dalej spróbować.
DDS u trybie oscylatora podaje dobrom frekwencje
Zapominałem na początku dodać że NWT przed odłożeniem do szafki 2 miesiące temu był sprawny i dobrze pokazywał (nie upad na podłogę raczej na głowę)
Pozdrawiam i proszę o pomoc
ADMIN - Michał, poprawiłem pisownię aby post był bardziej czytelny,pozdrawiam.
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły