Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom, Konstruktorom i Waszym Rodzinom Zdrowych, Spokojnych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku

Życzy Zespół Home Made

;

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
W przypadku moich problemów z wifi - dolutowałem 2.5cm przewodu do antenki modułu WIFI. Po restarcie mojego routera WIFI zrobiłem tak, by WOLF był pierwszym i jedynym urządzeniem, które loguje się do routera przez DHCP. Po przyznaniu adresu IP przez router zarezerwowałem ten adres z puli adresów DHCP tylko dla WOLFA w konfiguracji routera. Potem wystartowałem pozostałe urządzenia w mojej sieci. Od tamtej pory ikona wifi w WOLFIE pojawia się 2-3 sek. po włączeniu transceivera. Podejrzewam, że mógł być to problem z routerem (otrzymałem go razem z Internetem i działa także jako GPON). Od tamtej pory zaczęły też działać serwisy Internetowe zaszyte w oprogramowaniu WOLFA.
8.0 był pierwszym i jak dotąd jedynym firmware w moim "wilku".
(31-05-2023, 8:12)SQ4CTM napisał(a): Witam Wszystkich Wolfowiczów mam pytanie, jaki program koledzy używają do emisji cyfrowych np. do FT4 RTTY ???? Oraz jak można skonfigurować taki program z WOLFEM ????

Na niemieckim forum w linkach do programowania WOLFA (dropbox) jest do pobrania sterownik ExtIO_SRlite.dll dla Wolfa. Nie wiem, czy przyda się do programów o które pyta kolega (dopiero zaczynam), ale na pewno dzięki temu sterownikowi będzie można używać WOLFA ze wszystkimi programami SDR, które pozwalają na użycie zewnętrznego urządzenia extended i/o (np RTL2832).
Krzysiek
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Trx Wolf - przez SP1EZC - 09-05-2022, 16:42
RE: Trx Wolf - przez SP2QVX - 08-01-2026, 23:07

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości