21-08-2022, 17:31
No właśnie wszystko zaczęło się od kłopotów z wegraniem nowej wersji softu w sposób zalecany. Moduł nie chciał się uruchamiać w sposób prawidłowy. Tzn. odpalał się, ale w Menu ekranu startowego miałem niebieskie prostokąty bez napisów. Podobnie było po wybraniu opcji Setup. Nie pomogło formatowanie karty i odpalanie programu z pliku na niej zawartego. Nic pozytywnego nie dał również zabieg wgrania softu przez port RS (program CoolTerm). Nie wiem co mnie podkusiło, aby podłączyć się przez ST-Linka i port Mini USB w module. To chyba jakaś desperacja, która spowodowała zaćmienie umysłowe - i zapomniałem, że w moduł ,,zaszyty" jest bootloader. Nie wiem, ale coś mi się kojarzy, że użyłem opcji ,,Erase chip". Idąc tropem, że bez bootloadera nowego softu już nie wgram postanowiłem wgrać stary. Jest o tyle lepiej, że radio uruchamia się w kółko. Startuje z napisem HusarekDSP na ciemnym polu i za moment restart. I tak w koło. Nie dochodzi do ekranu TRX-a. Jakby nie patrzeć lipa i chyba pomoże tylko odesłanie modułu do p. Tomka.
Bogdan