Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
uSDX
Witajcie Smile
Wrzucam link do moich testów nadajnika w uSDX PCB ver 1.02 wg. WB2CBA(softSmile 1.02r -bo jakoś po POLSKU w SP chyba nikt jeszcze tego nie pokazał ( a piszących na forach, jak zwykle wielu Wink :https://www.youtube.com/watch?v=U6m2qbjr7VE.
oczywiście "zrobiłem" kilka QSO na 3,7 i 7 MHz(solo i z PA 50W) Nikt z korespondentów nie narzekał na audio,jak powiedziałem co to za "wydumka"-było nawet pewne zdziwienie. Marek SP7LFB na 80m oglądał widmo na ekranie TS-990 i też stwierdził,że jest w granicach do przyjęcia.Ja wiem że IMD jest tragiczny,audio mogło by być lepsze, itd-ale co by nie mówić , modulacja jest czytelna i DA SIĘ skutecznie przeprowadzić obustronne łączności na SSB.Ekonomia zasilania uSDX (teren!) jest i chyba jeszcze długo będzie bezkonkurencyjna.
Mam płytkę kompresora(mikr. elektretowy) z ograniczniem pasma, ale jeszcze nie testowałem.Podobnie, leży częściowo zmontowana PCB ver. SQ4AVS -brak czasu na razie 73

Jeszcze pytanie.Czy ktoś z Was wie, jak uSDX włączyć keyer na CW(ten z wpisanym wywołaniem CQ w menu).Podobno LEWYM przyciskiem ?? ale u mnie nie działa (soft 1.02r).Opcja bardzoprzydatna do terenowych testów na internetowych odbiornikach w sieci Reverse beacon net (RBN).
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
uSDX - przez SQ4AVS - 05-12-2020, 14:17

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości