Andrzej.
Ustawienia są poprawne. Ty pewnie masz ATmegę w obudowie TFQ, 32 pinową i podłączasz programator do płyty? Ja używam zwykłej ATmegi328 w DIP 28. Nie wiem więc jak to się zachowuje w Twoim przypadku. Poza tym spróbuj wgrać do procesora inny bootloader tak jak pisze Guido w szkicu: :"Instalacja UCX: Na czystym układzie scalonym, użyj (standardowych dla Arduino Uno) ustawień bezpieczników (E:FD, H
E, L:FF), i użyj niestandardowego bootloadera Optiboot dla zegara 20MHz, a następnie prześlij przez interfejs szeregowy (z liniami RX, TX i DTR podłączonymi odpowiednio do pinów 1, 2, 3)" może to pomoże chociaż w kompilacji i zaprogramowaniu wg starej metody . Tak pisał też Paweł. Optiboot jest krótszy a zatem będzie więcej miejsca dla kodu.
Pozdrawiam - Tadeusz.
Ustawienia są poprawne. Ty pewnie masz ATmegę w obudowie TFQ, 32 pinową i podłączasz programator do płyty? Ja używam zwykłej ATmegi328 w DIP 28. Nie wiem więc jak to się zachowuje w Twoim przypadku. Poza tym spróbuj wgrać do procesora inny bootloader tak jak pisze Guido w szkicu: :"Instalacja UCX: Na czystym układzie scalonym, użyj (standardowych dla Arduino Uno) ustawień bezpieczników (E:FD, H
E, L:FF), i użyj niestandardowego bootloadera Optiboot dla zegara 20MHz, a następnie prześlij przez interfejs szeregowy (z liniami RX, TX i DTR podłączonymi odpowiednio do pinów 1, 2, 3)" może to pomoże chociaż w kompilacji i zaprogramowaniu wg starej metody . Tak pisał też Paweł. Optiboot jest krótszy a zatem będzie więcej miejsca dla kodu. Pozdrawiam - Tadeusz.