To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paraset zaczynamy...
Jerzy, a myślałeś o tym aby tam zamiast dławika 36H wstawić po prostu transformator głośnikowy? Indukcyjność może nie dokładnie taka ale za to można by sobie głosno posłuchać zamiast męczyć się ze słuchawkami. Owszem słuchawki muszą być ale jakby zrobić dodatkowe gniazdko na m.cz.?? Ja także zacząłem robić swojego, mam gotową szkrzynkę z blachy i płytę czołową. Mam podstawki pod lampy a ostatnio udało mi się zdobyć same lampy! Jednak muszę zrobic jedno "usprawnienie". Mianowicie zamiast wbudowanego klucza chcę zabudować dodatkowe gniazdo i klucz zewnętrzny. Bedę sobie mógł nadawać z dowolnego klucza zamiast z wbudowanego. Poza tym ten oryginalny bedzie mi ciężko wykonać. Poza tym jest jeszcze problem kondensatora odbiornika. Muszę zaadoptować rosyjski zupełnie innej konstrukcji. Wazne żeby wlazł w obudowę ... to reszta będzie ok.

Wiadomości w tym wątku
Paraset zaczynamy... - przez SP5RF - 03-08-2017, 21:50

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości