03-12-2010, 13:11
witam kolegę,fajnie ze kolega napisal,,ja od bfq parę rzeczy robiłem i chwalę jego projekty.Jeżeli chodzi o schematy to chyba nie jest potrzebne tu nic do wrzucania poniewaz ja opierałem się bezpośrednio na notach katalogowych układów tda7439,max7480 ,ssm2165 wykonując na ich podstawie plytke i dodając na wejsciach poszczegolnych układów tylko pot. montazowe dla dopasowania sygnałów jezeli natomiast chodzi o oprogramowanie i schemat dla pic16f628a i tda7439 to projekt pochodzi z dostepnego zrodła z ukrainskiej strony radiokot
http://www.radiokot.ru/konkurs/054/
ja tylko przerobiłem na polskie znaki oprogramowanie bo były cylyrica,
jakby co to wrzucę na forum.
narazie tyle pozdrawiam
acha chce jeszcze dodać ze jezeli chodzi o hpf i lpf na tda1001 to nie spełnia on moich oczekiwań gdyż jest on typowo do wfm głównie do likwidacji sygnału pilota 19khz z stereodekodera, tak ze w przyszłości w to miejsce wstawie cos innego,,w tda7439 wykorzystałem tylko prawy kanał a wejscia od 1 do 4 sa w menu przełączane i podane sa na nie sygnaly bezposredni,filtr z tda1001, z max7480 i ssm2165,,wogole bym tego nie robil w ten sposob ale chciałem zagospodarowac uklady ze starych zapasów sampli jak jeszcze przysyłali tak samo synteza do piligrima si570 ktora chodzi swietnie a osobny temat jest tu na forum ,a autorem jest leszek sp6fre.
http://www.radiokot.ru/konkurs/054/
ja tylko przerobiłem na polskie znaki oprogramowanie bo były cylyrica,
jakby co to wrzucę na forum.
narazie tyle pozdrawiam
acha chce jeszcze dodać ze jezeli chodzi o hpf i lpf na tda1001 to nie spełnia on moich oczekiwań gdyż jest on typowo do wfm głównie do likwidacji sygnału pilota 19khz z stereodekodera, tak ze w przyszłości w to miejsce wstawie cos innego,,w tda7439 wykorzystałem tylko prawy kanał a wejscia od 1 do 4 sa w menu przełączane i podane sa na nie sygnaly bezposredni,filtr z tda1001, z max7480 i ssm2165,,wogole bym tego nie robil w ten sposob ale chciałem zagospodarowac uklady ze starych zapasów sampli jak jeszcze przysyłali tak samo synteza do piligrima si570 ktora chodzi swietnie a osobny temat jest tu na forum ,a autorem jest leszek sp6fre.