Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
Dziękuję za uwagi i opinie. Soft D miał przypadłość, że strumień CAT potrafił zniekształcić sygnał CW. Zostało to poprawione w II połowie ub. roku i CAT oczekuje na skończenie sygnału telegraficznego. Zebrane doświadczenie wskazuje jednak, że najlepszym rozwiązaniem byłby oddzielny procesor tylko do generacji telegrafii.
Współczynniki filtrów są wyliczone w Mathcad .
CW-DelBK zmienia się w zakresie 10 do 1000 mS przy 4 obrotach gałki i tu nie potrzeba zmian.
Programowanie pamięci CW, rozmawiałem z Tomaszem już dawno na ten temat i uzyskałem odpowiedź, że sygnał telegraficzny jest generowany z odczytu ASCI i byłoby to kłopotliwe do zrobienia.
Spektrum posiada oprócz zmiany czułości 9/18dB na działkę również „regulację poziomu składowej stalej” o której piszesz. Nie wpadłeś jeszcze na to. Kliknij proszę w skalę w dB a potem kręć gałką. Ustawisz spektrum na żądanej wysokości. Co do szerokości spektrum to =/- 5 kHz pewnie by się przydało i bardziej widoczny będzie filtr 100Hz.
Mam listę z uwagami jak i propozycjami zmian. Będę rozmawiał na ten temat z autorem.
73, Janusz.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
HUSAREK DSP - przez SP5BMP - 30-08-2016, 20:45

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości