To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z najlepszymi życzeniami - Mój prezent gwiazdkowy
Zamieszczam docelowy wariant schematu płytki Auto-manual. Patrzyłem na ten schemat tyle czasu i wiedziałem, że to niby działa, ale coś mi tu do końca nie pasuje. Zwróćcie proszę uwagę na zmianę wyprowadzeń płytki do złączy J3 i J5 płytki LPF. Zworki pomiędzy stykami 2 i 3 przekaźników, które zawiera poprzedni schemat i są one na PCB (nowsza wersja płytki) należy delikatnie usunąć ostrym nożykiem (najlepiej przed montażem przekaźników). Stara wersja płytki nie miała tych zworek w ogóle, więc ci koledzy, którzy ją posiadają mają w sumie problem z głowy. Pozostaje jedynie odpowiednie połączenie jej wyjść ze złączami J3 i J5 na płytce LPF. Trzeba tylko sprawdzić komutację połączeń, ponieważ może się okazać, że wystąpi konieczność przekładania kabelków we wtykach CRIMP (zamiana kolejności). To uwaga dla kolegów, którzy zrobili już okablowanie wg starszej wersji schematu.

Załączone pliki
.pdf   Płytka Auto manual v.2.pdf (Rozmiar: 31.38 KB / Pobrań: 797)
Bogdan

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości