Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Es'hail-2 / Qatar OSCAR-100
Chyba coś w życiu robię źle, nie tak jak powinienem. Wciąż się nie wyrabiam, wciąż brakuje mi czasu. Ale może to tak już musi być. Nie będę tego teraz roztrząsał. W każdym razie, na przetłumaczenie tego poniższego artykułu nie mam czasu. Skorzystałem jednak z niego myśląc o mojej antenie. No i właściwie ta antena jest gotowa. Jeszcze tylko kwestia poradzenia sobie z elektroniką, ale niestety to jeszcze trochę potrwa. Mój kolega jest jednak już ze wszystkim gotowy i bardzo tę antenę chwali. Mam nadzieję, że tak też będzie w moim przypadku. Ten artykuł dosyć obrazowo pokazuje jakie parametry należy zachować aby osiągnąć oczekiwane rezultaty. I to już wystarczy aby zacząć prace.
Wciąż można usłyszeć, że wciąż bardzo mało stacji (w tym polskich) jest aktywnych na QO100. A przecież od nas samych zależy czy to się zmieni. Dlatego, do usłyszenia na satelicie.

.pdf   HELIXANTENNE.PDF (Rozmiar: 9.11 MB / Pobrań: 2,701)
Jeśli dla kogoś ten powyższy artykuł będzie pomocny, to będzie mi miło. Tu dołączyłem zdjęcie nie tylko tego co zrobiłem, ale również tego co zmajsterkował mój kolega.            
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Es'hail-2 / Qatar OSCAR-100 - przez SQ7GVU - 01-03-2019, 8:16

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości