Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
Dziękuję za wyjaśnienia w kwestii zakłóceń.
Uruchomiłem pcb przetwornicy i dds na si570. Wszystko przebiegło bez niespodzianek. Podłączyłem enkoder. Częstotliwość się zmienia i jak dotąd bez niespodzianek. Zrobiłem odsłuchy na różnych pasmach. Podoba mi się Smile. Bez sygnału na s-metrze występuje poziom poniżej 1s, ale ja testowałem w innej konfiguracji. Jako pcb radiowe użyłem AVALĘ Tasy. Sterownik robił tylko za dsp i był podłączony do wyjścia m.cz. AVALI. AVALA przestrajana była syntezą qrp2000 poprzez port usb komputera, a na komputerze uruchomiony program PowerSDR w celu możliwości zmiany częstotliwości. W związku z powyższym na wyświetlaczu sterownika do husarka jest pasmo 20m i tym nie należy się sugerować, ponieważ słuchałem na 80m. Testy były wykonane bez przetwornicy izolacyjnej i nie było żadnych zakłóceń, ale część radiowa i dds były zasilane z komputera, a sterownik z innego zasilacza impulsowego.
Zamieszczam zdjęcie sterownika podczas pracy i mam takie pytanie do SP2JQR. Nagrałem kawałek qso pomiędzy SP2JQR i SQ2LYZ na pasmie 80m. Czy mogę je tutaj zamieścić ? Co prawda wielokrotnie były wstawiane na forum krótkie nagrania z różnych qso, ale wolę zapytać.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
HUSAREK DSP - przez SP5BMP - 30-08-2016, 20:45

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości