24-04-2019, 20:33
Cześć Bogdan
Możesz wrzucić na jakiś skaner ew. zwymiarować tę antenkę Yagi na 2,4GHz z laminatu (gr. też). Mam podobną od Amerykanina na 1296MHz i pracuje super. Transwerterów "bułgarów" używa sporo stacji z którymi rozmawiałem na AO100.Później popularny jest SDR Analoga Pluto, TRV DXPatrol, sporo stacji ma TRV home-made i na końcu niemieckie TRV.Na razie z SP słyszałem/zrobiłem SP4, SP5 i SP7 - czekamy na Wasz start
.
Dziś mierzyłem SWR swojego h/m oświetlacza LHCP helical 3 zwoje - z 1m kabelkiem RG142 "podejrzanie dobry" SWR trochę ponad 1.Mam zamiar jeszcze poeksperymentować z reflektorem, bo widzę tu trochę możliwości...
Możesz wrzucić na jakiś skaner ew. zwymiarować tę antenkę Yagi na 2,4GHz z laminatu (gr. też). Mam podobną od Amerykanina na 1296MHz i pracuje super. Transwerterów "bułgarów" używa sporo stacji z którymi rozmawiałem na AO100.Później popularny jest SDR Analoga Pluto, TRV DXPatrol, sporo stacji ma TRV home-made i na końcu niemieckie TRV.Na razie z SP słyszałem/zrobiłem SP4, SP5 i SP7 - czekamy na Wasz start
.Dziś mierzyłem SWR swojego h/m oświetlacza LHCP helical 3 zwoje - z 1m kabelkiem RG142 "podejrzanie dobry" SWR trochę ponad 1.Mam zamiar jeszcze poeksperymentować z reflektorem, bo widzę tu trochę możliwości...