14-11-2010, 22:26
Napisałem procedury (w minimalnym wymiarze wymaganym przez analizator) i przystępuję do testowania. W przerwach rozmyślałem nad dodatkowymi funkcjami, które będzie można dołożyć do analizatora i o współpracy z otoczeniem. Wygląda na to, że wystarczy pamięci na dekoder CW czy PSK. Wyobrażam sobie, że współpraca z głównym procesorem może "chodzić" po SPI a dla prostoty układowej dobrze by było umieścić je na wspólnej płycie.
Mam jeszcze problem z przetwornicą na -10V dla LCD. Początkowo zrobiłem pompę na CMOS 555 ale działało kiepsko. Potem próbowałem wykorzystać wolny port i sterować z procesora BS170 z dławikiem w drenie i podwajaczem na wyjściu ale dwa razy odpalił po drobnym błędzie. W końcu zdecydowałem, że będzie MAX765 bo ma ma wejście blokujące i wystarczającą wydajność by ew. zasilić jakieś układy. I tak spędziłem miło ten weekend ...
Mam jeszcze problem z przetwornicą na -10V dla LCD. Początkowo zrobiłem pompę na CMOS 555 ale działało kiepsko. Potem próbowałem wykorzystać wolny port i sterować z procesora BS170 z dławikiem w drenie i podwajaczem na wyjściu ale dwa razy odpalił po drobnym błędzie. W końcu zdecydowałem, że będzie MAX765 bo ma ma wejście blokujące i wystarczającą wydajność by ew. zasilić jakieś układy. I tak spędziłem miło ten weekend ...