Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
Panowie ja trochę z innej beczki. Bagatelizowałem dotąd ten problem, bo nie wydawało to się jakoś mocno dokuczliwe, ale chciałbym wreszcie zrobić z tym porządek. Chodzi mianowicie o bardzo chimeryczne zachowanie interfejsu CAT przy współpracy z radiem i komputerem. Płytka CAT konstrukcji Józka SP9HVW nakładana na adapter, oprogramowanie w Husarku 14112017_D. Niby jest dobrze, łączy się z kompem w logger32, ale przy próbie zmiany pasma myszką (z mapy pasm) radio bardzo często zamiast zmienić pasmo wskakuje mi na częstotliwość 1 MHz, pojawia się komunikat ,,Band plan nie zawiera wpisów zgodnych z częstotliwością 1 MHz. Pasmo i emisja nie zostały zmienione". Klikam ok, komunikat znika i znowu klikam w mapę pasma, na które chcę wejść. Za 2-3 razem się udaje, ale to chyba nie powinno tak być. Z programem HRD radio w zasadzie w ogóle nie chce się łączyć (dostaję komunikat, że program nie mozże zczytać częstotliwości z radia), co jest bardzo dziwne, bo moja dotychczasowa zabawa w te klocki pozwalała wysnuć wnioski, że HRD jest programem, który najpewniej łączy się z radiami. Czy ktoś z kolegów ma podobne pierepałki z tymi sprawami w przypadku naszego ulubionego radia?
Bogdan
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
HUSAREK DSP - przez SP5BMP - 30-08-2016, 20:45

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości