(03-09-2018, 8:56)SP3OSJ napisał(a): Staszek czy w ramach ham spirytu weźmiesz się za przerysowanie tego schematu?
Ja opublikowałem projekt PCB, Ty narysujesz schemat, wtedy będzie można go do PCB dołączyć, by tą dokumentację dopełnić.
Zrób to w sPlan7.0 wtedy będzie można wprowadzać zmiany nie przerysowując całości.
Eh Artur, akurat ten schemat jest narysowany wzorcowo... I możesz go polecić bez żadnych zmian do Twojego PCB. Ale już tak narysowanego SParrowa nie masz...
Z zasady, celem uniknięcia błędów, nie stosuję badziewnych programów w rodzaju LAY6, czy sPlan, chyba że dostanę taki projekt ...
Program do projektowania musi zawierać edytor schematów i związany z nim kompatybilny edytor płytek plus biblioteki. Takim programem jest Altium DXP, który znam, jak mi się wydaje, nieźle. I mam do niego całkiem fajne biblioteki i sporo przykładów... Przynajmniej jak narysuję schemat, czy takowy dostanę, to powstanie płytka dokładnie odpowiadająca schematowi. Do zaprojektowania dobrego PCB jest potrzebna wiedza i znajomość EMC... Nie korzystam z autorouterów - konfiguruję prawidłowo Rules...Żaden autorouter nie zaprojektuje dobrego PCB, przynajmniej na dziś... Może kiedyś...
EDIT: Jak w LAY6 podświetlić całą ścieżkę biegnącą po obu stronach płytki?
73 Staszek SP2GNB