Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver OVI40
(06-08-2018, 17:40)SP3OSJ napisał(a): Sławku rozumiem że piszesz o schematach ideowych a nie blokowych. Zatem moje pytanie, czy widziałeś te schematy, czy tyko Andrzej zapewnił Ciebie żebyś się nie martwił bo schematy pięciu modułów są już gotowe i testowane. Zakładając że je widziałeś czy Ci się one podobają z czysto elektronicznego poziomu.
Witaj,
Tak, schematy są gotowe i dostępne dla grupy beta testerów (osobny niejawny dział na forum w Sulingen). Były już wielokrotnie modyfikowane w efekcie dyskusji. Nie mam zastrzeżeń co do elektroniki, to jest duużo bardziej rozbudowane niż mcHF lub Tulipan. Schematy są porządnie narysowane (9 arkuszy), z nich są robione płytki drukowane - czyli zgodnie ze sztuką: schemat zsynchronizowany z pcb za pomocą net-listy.
Cytat:Napisz więc proszę:
czy będzie to radio jak twierdzi Andrzej od głębokiego KF-u (2200m) po fale ultra-krótkie (70cm) w jednej obudowie?
Od 2200m do 2m. 70cm nie będziemy robić. Wszystko w jednej obudowie podzielone na moduły, kilka złączy antenowych.
Cytat:czy dla UKF-u będzie to wykorzystywana koncepcja stosowana przeze mnie z wykorzystaniem syntezera na bazie ADF435X?
Napisz może wszystko co wiesz i o czym możesz powiedzieć.
Nie, ADF435x nie będzie używany, całość będzie pracować (pracuje) na wszystkich 3 wyjściach SI5351, dokładnie jak zostało pokazane na schemacie blokowym.

73 Sławek
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Transceiver OVI40 - przez SP9BSL - 06-12-2017, 8:30

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości