Sprawność masz naprawdę niezłą, rozumiem ze nadal masz ochotę wykręcić lepsze parametry .Przedstawione wyniki i kształt przebiegu mogą jedynie zachęcać do dalszych prób, może uda Ci się przekroczyć magiczne 60% przy klasie AB
Polecam nawinąć trafo z dokumentacji jeżeli tego rozwiązania nie trenowałeś :
----> W6PQL<-------
Zastosowałem je włącznie z dzielnikiem 10/100 na wejściu tranzystora RFP 0105-50
wg danych katalogowych optymalizowany był do pracy 100-500MHz . Jak się okazało moze sprawnie pracować juz od 500KHz
Wykonałem na 2 sklejonych rdzeniach T37-43. Mam natomiast problem z traconą mocą w trafie wyjściowym i nie jest to spowodowane małym przekrojem rdzenia BN-43-7051
.
Jakby nie Twoje wpisy Andzeju i do tego rysunki w AC zapewne bym nie odkurzył zabawek i nie zaczął rzeźbić .
Ciekaw jestem efektów i IMD dla 24V zasilania
Polecam nawinąć trafo z dokumentacji jeżeli tego rozwiązania nie trenowałeś :
----> W6PQL<-------Zastosowałem je włącznie z dzielnikiem 10/100 na wejściu tranzystora RFP 0105-50
wg danych katalogowych optymalizowany był do pracy 100-500MHz . Jak się okazało moze sprawnie pracować juz od 500KHz
Wykonałem na 2 sklejonych rdzeniach T37-43. Mam natomiast problem z traconą mocą w trafie wyjściowym i nie jest to spowodowane małym przekrojem rdzenia BN-43-7051
.Jakby nie Twoje wpisy Andzeju i do tego rysunki w AC zapewne bym nie odkurzył zabawek i nie zaczął rzeźbić .
Ciekaw jestem efektów i IMD dla 24V zasilania