To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Synteza na układzie Si-570
Dalej nie wiem dlaczego ustawienie 1110 powinno być (według Ciebie) lepsze niż 1111, dla którego częstotliwość pracy powinna być, według tej samej dokumentacji, większa bowiem ustawienie 1110 zaleca się dla rezonatorów 2x(09-3.0MHz) a ustawienie 1111 dla rezonatorów 2x(3-8MHz).
O tym, że jest to jednak prawda przekonałem się w praktyce i tą wiedzą, różniącą się zasadniczo od opisu w dokumentacji, podzieliłem się w pierwszym sprostowaniu mojego opisu.
A jeśli nie wiesz jak to jest w Bascomie to może w przyszłości najpierw się dowiedz a potem rób uszczypliwości w rodzaju "odkrycie" lub dawaj mało istotne rady typu "Warto zawsze..". Chociaż, może i ja się odwdzięczę tym samym, poczytaj jak to jest w Bascom-ie Undecided
Jednak jestem skłonny zgodzić się z Tobą w jednym: motto masz adekwatne.
L.J.

Wiadomości w tym wątku
Synteza na układzie Si-570 - przez HM_DIPOL - 17-06-2010, 9:12
RE: Synteza na układzie Si-570 - przez SQ4AVS - 17-06-2010, 10:10
RE: Synteza na układzie Si-570 - przez SQ9SX - 17-06-2010, 12:30
RE: Synteza na układzie Si-570 - przez SQ4AVS - 17-06-2010, 12:33

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości