13-04-2018, 15:20
wystarczy że odlutujesz kondensatory przed przetwornikiem i zrobisz na pająka przeplotkę (sygnał dla wejścia L podasz na wejście R z tym samym kondensatorem w szereg, sygnał dla wejścia R podajesz na wejście L). Możesz też zamienić je przy przejściu z jednej płytki na drugą płytkę jeśli jesteś pewien że do przetwornika dochodzi to co trzeba. Zakładam że próby robiłeś na tym samym pakiecie RF.
Sygnały IQ są tworzone w mieszaczu z próbkowania z przesunięciem fazowym 90 stopni, przetwornik je tylko wprowadza bez przesunięcia fazowego do procesora, a ten z kolei wie na którym wejściu dostaje I a na którym Q i na tej podstawie robi demodulację.
tą próbe mogę wieczorem przeprowadzić bo mam działający UI OVI40 od Andreasa.
Sygnały IQ są tworzone w mieszaczu z próbkowania z przesunięciem fazowym 90 stopni, przetwornik je tylko wprowadza bez przesunięcia fazowego do procesora, a ten z kolei wie na którym wejściu dostaje I a na którym Q i na tej podstawie robi demodulację.
(13-04-2018, 15:12)SP3OSJ napisał(a): ja "dotykam" przez kondensatory wyprowadzen ukladu konwertera A/D ktore wisza w powietrzu.
tą próbe mogę wieczorem przeprowadzić bo mam działający UI OVI40 od Andreasa.
73 Sławek