Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oscyloskop AVR
Z tym większym gnatem to nie ma co przesadzać, chodzi o większą ilość pamięci a nie nóżek a więc nie zwiększy to wielkości płytki. Do większości projektów i tak używam m8, najmniejsze co robiłem to attiny45 ( nóżek) i to zajeło 300 bajtów, sterownik silnika dużej mocy od łodzi z takim "pokręconym" oryginalnym przełącznikiem obrotów i kierunku, miękim startem itp. Wiele syntez też nie ma gotowców to nie problem i tak pisze się łatwiej a i w asm i bascomie i tak trzeba testowac.
Jest naprawdę wiele świetnych projektów w Bascomie zrobionych, np. vna Jarka ale też wiele innych. W sumie rozmowa zrobiła się po próżnicy, same takie rozmawianie bez porównania dwóch kodów nie ma zbytniego sensu. O porównaniu najwięcej pewnie z nas mógłby powiedzieć Adam. Bez porównania kodów robi się dyskusja o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocy. Z całej tej dysklusji to dla mnie byłoby tylko ciekawe porównanie kodów. Nie wiem jak w asm ale w Bascomie przesiadka na inny procek to po prostu przyjkemność ;-).
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Oscyloskop AVR - przez SQ1GYQ - 30-10-2010, 14:12

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości