Maćku dlatego musimy grupowo wymyśleć jakiś kompromis. Można zrobić płytę przednią i tylną bez otworów - to jest najmniejszy problem, jednakowoż podejrzewam, że większość zainteresowanych wolałaby otwory już posiadać. Ja sam nie mam warunków lokalowych i zaplecza technicznego do działań mechanicznych, dlatego dla mnie jest to istotne, aby dostać kit w takiej formie bym nie musiał już ,,walczyć" narzędziowo. Jak pozostali koledzy - nie wiem. Oprócz spreparowanych blach w komplecie będą również pocięte i nagwintowane kształtowniki aluminiowe kwadratowe 10x10 mm. - tak mi wstępnie obiecano. Trudno z kolei żądać od firmy, aby zrobiła obudowę w kilku odmianach, bo mnie w końcu pogonią, a jeżeli nawet nie to kalkulacja wyjdzie taka, że Każecie mi się puknąć w czoło jak przyjdzie do płacenia. Na razie działam w imieniu ogółu i próbuję dopasować to do potrzeb większości. Jeżeli ktoś będzie miał jakieś specjalne życzenia to po zakończeniu produkcji seryjnej nie widzę problemu. Daję namiary na firmę, firma ma projekt i można sobie uzgadniać z nimi choćby ,,cuda na kiju" - mając na uwadze, że koszt może być większy, niż w przypadku produkcji seryjnej. Prototyp dla mnie na pewno będzie zrobiony z zaplanowanymi otworami i oknem z tyłu na radiator - muszę to złożyć i sprawdzić, czy nie wyszły jakieś babole, natomiast kwestia wariantu do produkcji seryjnej jest do piątku otwarta. Kolegów, którzy wcześnie (wczoraj, przedwczoraj) zgłosili akces na obudowę proszę o uzupełnienie danych. Moja skrzynka na PW jest już ,,odetkana". Wstępne zgłoszenia przyjmuję do piątku do godz. 12.00. Muszę do tej pory wiedzieć na czym stoimy. Produkcja seryjna ruszy zapewne w przyszłym tygodniu - wszystko zależy od tego kiedy ściągną materiały do firmy.
Bogdan