20-11-2017, 18:10
Cześć Artur, wiesz nie próbowałem nigdy na 6kHz. Nie wiem
Czas spróbować.
To są po prostu defaultowe ustawienia: 12kHz=połowa pasma przetwornika, ale także możliwość pracy demodulatora +/- 10kHz (np. dla FM). Gdy spróbujesz ustawić 6k to będziesz miał przejście przez 0 w takim wypadku. Poza tym masz jednakową odległość do 0 i do maksimum 24kHz. Rozumiem że drażni Ciebie ta lokalizacja wokół 12kHz, bo wspominasz już o tym chyba drugi raz
EDIT: Spróbowałem i działa bez problemów. Ale radzę poczytać to fragment "Frequency translation". częstotliwość 12 kHz jest po prostu najmniej obciążająca dla procesora.
Czas spróbować. To są po prostu defaultowe ustawienia: 12kHz=połowa pasma przetwornika, ale także możliwość pracy demodulatora +/- 10kHz (np. dla FM). Gdy spróbujesz ustawić 6k to będziesz miał przejście przez 0 w takim wypadku. Poza tym masz jednakową odległość do 0 i do maksimum 24kHz. Rozumiem że drażni Ciebie ta lokalizacja wokół 12kHz, bo wspominasz już o tym chyba drugi raz

EDIT: Spróbowałem i działa bez problemów. Ale radzę poczytać to fragment "Frequency translation". częstotliwość 12 kHz jest po prostu najmniej obciążająca dla procesora.
73 Sławek