Witam użytkowników forum. Jestem fanem radia w każdej postaci, a radiostacje lampowe to już odjazd zupełny. Posiadam Icom ic-201 i Kenwooda ts120s, ale to co mnie najbardziej interesuje, to budowa własnego trx. Zebrałem właściwie komplet części do sp5ww, ale w rzadkiej wersji re11/83. Jest tam opis samego odbiornika /płytka z takim plackiem na dłuższym boku, nie prostokąt/. re12/86 zawiera VFO , chcę to zbudować
Na później zostawiam sobie nadajnik/ teraz pomyślałem sobie, skąd wziąć schemat samego nadajnika sp5ww?
/ Nie jestem super doświadczonym elektronikiem, ale jakiś tam dorobek z np. superheterodynami itp mam. Czy mogę liczyć na pomoc w budowie, zwłaszcza uruchamianiu tego zacnego radia? Albo w skompletowaniu brakujących elementów np.: pp9a1..a2..a3
i cewek z otv Libra
Planuję zdobyć licencję, no i wejść na serio w temat radiowy
Na później zostawiam sobie nadajnik/ teraz pomyślałem sobie, skąd wziąć schemat samego nadajnika sp5ww?
/ Nie jestem super doświadczonym elektronikiem, ale jakiś tam dorobek z np. superheterodynami itp mam. Czy mogę liczyć na pomoc w budowie, zwłaszcza uruchamianiu tego zacnego radia? Albo w skompletowaniu brakujących elementów np.: pp9a1..a2..a3
i cewek z otv Libra
Planuję zdobyć licencję, no i wejść na serio w temat radiowy