Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
Na razie zostaniemy przy 480x320 z ILI9486/88. Działa to dobrze w trybie szeregowym i równoległym (na razie bez optymalizacji ale i tak wygląda obłędnie, z zakłuceniami jeszcze bedę walczył). Andreas znalazł "gołe" wyświetlacze z taśmą do złącza FPC za około 13$. Zostanie złącze pod wyświetlacz wymontowany z panelu do Rpi 44 pin (mam już płytkę adaptera przetestowaną i po dodaniu złącza pod FPC puszczę ją w tym tygodniu do produkcji w "Twojej" fabryce). Jedno pytanie bo jeszcze nie zdążyłem ich zapytać: czy w standardzie zrobią mi wyfrezowanie slotu powiedzmy 3x30 mm wewnątrz płytki?

Oczywiście potem możemy dodać inne wyświeltacze, ale raczej nie mniej niż te 320 linii w pionie, podejrzewam że następny będzie RA ze swoimi 800x480pix, bo Danilo już trochę kodu drivera wprowadził.
Arturze nie wiem czy dostałeś od Andreasa mail'a, ale coś wspominał o zamienionych wyprowadzeniach CLK i CS w Twojej przejściówce, ja jej nie montowałem bo uruchamiałem 2 swoje, więc jeśli ktoś planuje ją wlutować na sztywno to lepiej to sprawdzić.
73 Sławek
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Transceiver wg. M0NKA - przez SQ7GVU - 07-04-2014, 19:41

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości