24-10-2010, 20:30
Wrzuć foty. Ciekaw jestem jak to wygląda... Ja teraz siedzę nad takimi projektami i szukam. Nastawiłem się na fajną homodynę, ale nie wiem czy nie będzie lampowa. Kiedyś zrobiłem transceiver z ABC Krótkofalowca. wg. G3PNI i był rewelacyjny! Czuły, stabilny, miał kilka wat mocy (tak w sam raz) i niezniszczalny (zwarcia anteny itp.) a przede wszystkim,
a przede wszystkim...
.....a przede wszystkim
Miał wspaniałe brzmienie! Pamiętam je do tej pory. Ciepłe, naturalne. Słuchałeś, słuchałeś i nie miałeś dość. Mam już kupioną obudowę i za dwa tygodnie zaczynam działać... Będę robił to modułowo. Oddzielne ekranowane płytki połączone koncenrykiem. Założę nowy wątek i wszystko opiszę. Pierwszy zmontowałem na takiej trochę niechlujnej płytce (lewa), potem zrobiłem kolejną (prawa), która czekała w szufladzie, czekała aż do teraz...
a przede wszystkim...
.....a przede wszystkim
Miał wspaniałe brzmienie! Pamiętam je do tej pory. Ciepłe, naturalne. Słuchałeś, słuchałeś i nie miałeś dość. Mam już kupioną obudowę i za dwa tygodnie zaczynam działać... Będę robił to modułowo. Oddzielne ekranowane płytki połączone koncenrykiem. Założę nowy wątek i wszystko opiszę. Pierwszy zmontowałem na takiej trochę niechlujnej płytce (lewa), potem zrobiłem kolejną (prawa), która czekała w szufladzie, czekała aż do teraz...
SP5RF