Na płytce jest napis lcd 2x16 hd44780 więc taki wsadziłem bo nie mam 1x16. Kolega zrobił te mierniki i mu działają. To co mnie dziwi to ze po załączeniu po kalibracji pojawia się podłącz cewkę i się nie zmienia. Cały czas tak się wyświetla. Nie mam drugiego pica z literką A tylko samo 84. Dziękuję za odpowiedzi , pomoc i poradę. Kiedy tylko znajdę chwile czasu to zabiorę się za czytanie
Teraz robię próby i tak pin 10 układu Pica mam na stale podłączony do masy bo tak jest zaprojektowana płytka , po podłączeniu pinu 12 do masy i zrobienia resetu na wyświetlaczu pojawia się to 0000001 , z opisu na podanych stronach wynika ze powinno być 00055000 czyli z tego wynika ze nie działa generator LM311
Jedni koledzy zastosowali kondensatory tantalowe , ja mam elektrolity 10uF czy możne je należny wymienić na tantalowe ?
Teraz robię próby i tak pin 10 układu Pica mam na stale podłączony do masy bo tak jest zaprojektowana płytka , po podłączeniu pinu 12 do masy i zrobienia resetu na wyświetlaczu pojawia się to 0000001 , z opisu na podanych stronach wynika ze powinno być 00055000 czyli z tego wynika ze nie działa generator LM311
Jedni koledzy zastosowali kondensatory tantalowe , ja mam elektrolity 10uF czy możne je należny wymienić na tantalowe ?
Wojtek
Toledo
Hiszpania
Toledo
Hiszpania