(21-04-2017, 22:19)SPO3O2OL napisał(a): Witam Rysio,dziękuję za słowa otuchy.Obyś miał rację.Jestem o tym przekonany.
Obudowa zapowiada się ciekawie,brakuje na razie otworów na gniazda i włącznik zasilania,będą z przodu czy z tyłu?Co z głośnikiem?
Co to za dodatkowa płytka na prawo od przetwornicy?
Widzę też rdzenie filtra przetwornicy różniące się od tych z dokumentacji.
Czy ma to znaczenie na odkłócanie?
Obudowa już skończona, gniazda są zamontowane pod wzmacniaczem mocy na tylnej ściance. Po co mi włącznik zasilania?,
mam w zasilaczu, a głośnik jest wymienny, ze słuchawkami.Ta płytka to mały wzmacniacz mocy na trzech tranzystorach, przez co nie obciążam głośnikiem wzmacniacza w DISCO, dla bezpieczeństwa. Jednocześnie głośnik (słuchawki) są na masie radia. Nie ma mowy o uszkodzeniu DISCOverego. Dodatkowo pod nią jest jeszcze druga płytka, to układ zabezpieczający przed odwrotnym podaniem zasilania. Radio się nie włączy i tyle, a zwarcia nie będzie.
Rdzenie w przetwornicy są rdzeniami z przetwornicy, ale komputerowej, nawet drut jest "zagraniczny". Czy ma to znaczenie?.....nie wiem, zakłóceń nie mam, a Smetr jak pisałem wcześniej na 3/4 w działce S1.
Rysio!