To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
U mnie na stole taki niedzielny ,,bigos". Wymysliłem sobie, że dziś zrobię pierwszą łączność z nowego radia. Niestety po złożeniu płytek do kupy zastrajkował SI-570. Adres wpisuję poprawny (1c - przedtem na takim działał), zatwierdzam i cisza. Chyba, że mu się coś w adresacji poprzestawiało samo, ale nie wiem, czy to możliwe. Nie działa oczywiście VFO i wszystko, co ma sterowanie po rejestrach. Na wyjściu mam stałą częstotliwość 70,656 MHz. Czyżby SI zaliczał ,,pad"? Czy są jakieś narzędzia diagnostyczne, które pozwolą ewidentnie stwierdzić niesprawność SI-570, czy jest to na zasadzie - ,,nie działa - do kosza"? Spróbuję jeszcze raz oblutować wyprowadzenia. Chodzi mi również po głowie podmiana Adum 1250. Jeśli to nie pomoże to trzeba będzie się rozglądać za nowym układem.

Załączone pliki
.jpg   Husarek na stole.jpg (Rozmiar: 506.62 KB / Pobrań: 2,741)
Bogdan

Wiadomości w tym wątku
HUSAREK DSP - przez SP5BMP - 30-08-2016, 20:45

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 21 gości