(20-02-2017, 23:05)SP4LVC napisał(a): Kolego napisz tego posta jakoś bardziej ,,po polsku". Zaprzęgam jak mogę swoje szare komórki do pracy, ale nie mogę pojąć istoty Twego wywodu.
Witam
postaram napisać bardziej po polsku. Otóż w homodynie jak pewnie wiesz dążymy do tego aby dwa tory I i Q w naszej nomenklaturze tor R i L miały takie samo wzmocnienie i tak jest do momentu wyjścia sygnałów ze wzmacniaczy MCP6022 następnie sygnał z kanału L podawany jest bezpośrednio na J6 (sound card ) i J7 (DSP IN) natomiast sygnał kanału R podawany jest na układ U 9 nóżka 1 oraz J6 (sound card) kanał R i tutaj sygnały oba są prawidłowe natomiast sygnału kanału R po wyjściu z układu U9 na J7(DSP IN) nie ma ponieważ jest tam sygnał z wzmacniacza mikrofonowego dlatego uważam że jest błąd zarówno na schemacie jak i na PCB.Trzeba wyjście wzmacniacza mikrofonowego podać na nóżkę 1 układu U9 natomiast sygnał ze wzmacniacza MCP6022 na nóżkę 3 układu U9 wtedy będą prawidłowe sygnały kanału R i L na J7. Bardziej po polsku już nie umiem.
ps. co prawda to mam niepewność w swoim rozumieniu tematu bo jak czytam posty kolegów to sporo już na Husarkach DSP pracuje na paśmie a bez usunięcia tego błędu chyba jest to niemożliwe . Mam nadzieje iż Janusz SP5BMP coś na ten temat powie i rozwieje moją niepewność
VY 73 Andrzej.
przepraszam za pomyłkę U9 jest to oczywiście jak pisze Ryio klucz K9