Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
Przeprowadziłem właśnie test nowego softu o numerze 17012017_A.Nie wiem czego dotyczyła zmiana z ustawieniami WPM,ale mnie najbardziej interesowała obsługa enkoderów.Na razie test odbył się na enkoderze Panasonica 24imp/obr,ten tańszy impulsator o którym pisałem wcześniej też przetestuję.Zarówno w prawo jak i w lewo na Panasonicu jest doskonale.Regulacja jest płynna,bez niekontrolowanej zmiany impulsów.Jeśli w meni SSB ustawię 1 to zawsze zmiana na danym kroku powoduje zmianę tylko o jeden impuls.Nie ważne przy tym jak kręcę gałą.Teraz w lewo jest tak samo dobrze jak w prawo.Kompletnie nie przeszkadza też grzechotka,wręcz w/g mnie pomaga w obsłudze,bo impulsy są też wyczuwalne dłonią a nie tylko wizualnie na LCD.Rozumiem jednak,że ktoś inny będzie wolał enkoder bez grzechotki i wcale mnie to nie dziwi.Najważniejsze,że soft działa teraz poprawnie.Dziękuję Janusz SP5BMP za umieszczenie nowego softu.Koledze Tomaszowi serdecznie dziękuję za tak szybką reakcję na problem związany z enkoderami i poczynienie odpowiednich kroków.Cieszę się ogromnie,że sterowanie Husarka DSP może teraz odbywać się również przy pomocy tanich,dostępnych impulsatorów mechanicznych.To zapewne przyciągnie do konstrukcji następnych krótkofalowców dłubaczy.Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
Wojc!o
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
HUSAREK DSP - przez SP5BMP - 30-08-2016, 20:45

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości