Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
Przemek DZIĘKUJĘ BARDZO,
dziś odebrałem przesyłkę z płytką. Płytka w wersji opublikowanej na forum jest super profesjonalnie wykonana. W warunkach amatorskich trudno (choć nie jest to niemożliwe) uzyskać na tak małej płytce 53x60 mm tak dużą ilość połączeń, pewnych i precyzyjnych przelotek masy. Moja płytka "z żelazka" idzie z tego powodu do archiwum mimo tego, że początkowo byłem z niej zadowolony. No cóż, dobre jest wypierane przez lepsze!
Polecam wszystkim, którzy się jeszcze zastanawiają czy warto kupić czy wykonać własnoręcznie. Kupić i złożyć ten analizator, to nowa generacja analizatora antenowego całkowicie możliwa do powielenia w typowych warunkach amatorskich i wsparciem na forum.
Prawie mam już komplet elementów (Si5351 dostanę za dwa tygodnie, na razie mam moduł Adafruit ale on wymaga wymiany rezonatora umieszczonego tuż obok Si5351 z 25 na 27MHz. Obawiam się, że jak użyję HotAir nawet z małą dyszą to rozlutuję oba elementy - z tego powodu raczej poczekam na dostawę). Resztę elementów mam wraz z STM32Disco i przetwornicą izolowaną SCW05A-05 zastosowaną w HUSARKU DSP do rozdzielenia mas i zasilań. Zaczynam składanie....

Pozdrawiam wszystkich,

Mirek
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Analizator EU1KY - przez SP9FKP - 03-09-2016, 21:21

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości