26-10-2016, 18:01
Dzisiaj znalazłem kilka godzin by obsłuchać DISCO za pomocą, a w zasadzie równolegle, bo korzystając z wyjść SDR Jumy i Husarka. Pierwsze wrażenia, fantastyczna część odbiorcza. AGC jak w Jumie, ale o jeden stopień więcej i jak by bardziej dopieszczone. Notch w trybie auto, poezja. Filtr nieporównywalny z żadnym z pozostałych odbiorników. Janusz, z całym szacunkiem do filtra w Husarku, który przecież jest doskonały. Miałem TS450 w pierwszej połowie lat 90 ubiegłego wieku z filtrem CW 200Hz. Słuchanie przypominało dudnienie w studni. Tutaj 100Hz i cudowny ton telegrafi!! Tyle pierwszych wrażeń z mojego podwórka. No może jeszcze ta magia okienka i JEDNEJ gałki. Prostota obsługi, wszystko co niezbędne, a równocześnie bez natłoku zbędnych sztuczek z różnymi dziwnymi funkcjami
To radio zaprojektowaliście dla mnie
DZIĘKUJĘ!!! GRATULACJE DLA JANUSZA, TOMKA, MAĆKA I WSZYSTKICH KTÓRZY SIĘ PRZYCZYNILI DO POWSTANIA TEJ FANTASTYCZNEJ KONSTRUKCJI.
To radio zaprojektowaliście dla mnie
DZIĘKUJĘ!!! GRATULACJE DLA JANUSZA, TOMKA, MAĆKA I WSZYSTKICH KTÓRZY SIĘ PRZYCZYNILI DO POWSTANIA TEJ FANTASTYCZNEJ KONSTRUKCJI.