Szanowni koledzy zainteresowani budową Husarka DSP. Zgodnie z zapowiedzią i planami rozbudowy transceivera istnieje potrzeba zmiany płytki adaptera. Jednocześnie został zmieniony i poprawiony soft. Usunięte zostały drobne błędy , oraz „wymieniony” filtr 100 Hz. Według moich pomiarów wierzchołek jego jest teraz płaski.. Mam nadzieję, że zweryfikujecie i ocenicie wprowadzoną zmianę. Zmian dokonam w #9 gdzie jest cała dokumentacja. A do tego postu przeniosłem poprzednią dokumentację płytki adaptera.
Przy budowie urządzenia proszę się opierać na schemacie ideowym. Rezystory nie muszą być precyzyjne. Ja dobierałem je parami z 5% zestawów. Ważne aby były jednakowe parami tak aby tory I i Q miały równe wzmocnienia. I ja przedstawiam moją płytkę radiową pracującą w modelu Husarka DSP.
Pozdrawiam , Janusz.
Przy budowie urządzenia proszę się opierać na schemacie ideowym. Rezystory nie muszą być precyzyjne. Ja dobierałem je parami z 5% zestawów. Ważne aby były jednakowe parami tak aby tory I i Q miały równe wzmocnienia. I ja przedstawiam moją płytkę radiową pracującą w modelu Husarka DSP.
Pozdrawiam , Janusz.