09-09-2010, 8:35
Przewody wentylacyjne w moim budynku sprawdzane są systematycznie tylko w tych pomieszczeniach, w których jest gaz (kuchnia), w pozostałych pomieszczeniach nie, domniemam więc że ich żadne takie zaostrzenia przepisów nie dotyczą, tym bardzie że większość lokatorów po zainstalowaniu po wojnie centralnego ogrzewania zamiast pieców węglowych, zamurowała kratki wentylacyjne w pokojach i nikt ich do dziś nie każe udrażniać (nie istnieją). Moje przewody będą szły właśnie w pokoju.
Zmieniłem koncepcje dławic, ponieważ mam kable już zakończone wtyczkami i uszczelnione szkoda mi ciąć do przewlekania przez dławicę, więc przyszło mi do głowy może zastosowanie dławic od starych zasilaczy komputerowych (wala się tego tyle w moim QRLu), one są całkowicie rozbieralne nie trzeba kabla przewlekać, tylko muszę pomierzyć czy otwór pod te dławice jest wystarczająco duży, aby przeszły przez nie wtyki N-ki, UC-1.
Zmieniłem koncepcje dławic, ponieważ mam kable już zakończone wtyczkami i uszczelnione szkoda mi ciąć do przewlekania przez dławicę, więc przyszło mi do głowy może zastosowanie dławic od starych zasilaczy komputerowych (wala się tego tyle w moim QRLu), one są całkowicie rozbieralne nie trzeba kabla przewlekać, tylko muszę pomierzyć czy otwór pod te dławice jest wystarczająco duży, aby przeszły przez nie wtyki N-ki, UC-1.
Pozdrawiam Andrzej SP5SAi
( SP5 Stanisław Adam Irena )
( SP5 Stanisław Adam Irena )