30-12-2015, 12:30
Witam 
Zamykam na gotowo budowę mcHF
Radio edukacyjne, dużo się nauczyłem przy jego budowie, a co najważniejsze, zmontowane ze sprawnych elementów rusza od pierwszego włączenia. W moim egzemplarzu miałem kłopot z wyświetlaczem HY28B. Po włączeniu wyświetlał tylko białe tło. Po jego rozebraniu na części i przelutowaniu taśmy oraz elementów na płytce, wyświetlacz ruszył
Płytkę UI mam w wersji 0.1, stąd przesunięte klawisze względem wyświetlacza (pod nim). Reszta zmontowana wraz z zalecanymi modyfikacjami. Software v.219.22 na dziś. Dziękuję Kolegom za pomoc w zdiagnozowaniu wyświetlacza.
Na zdjęciach mój TRX, spolszczona płyta czołowa, kilka szczegółów mechaniki. Obudowa z uszkodzonej przetwornicy 24V/12V. 73! Tomasz.

Zamykam na gotowo budowę mcHF
Radio edukacyjne, dużo się nauczyłem przy jego budowie, a co najważniejsze, zmontowane ze sprawnych elementów rusza od pierwszego włączenia. W moim egzemplarzu miałem kłopot z wyświetlaczem HY28B. Po włączeniu wyświetlał tylko białe tło. Po jego rozebraniu na części i przelutowaniu taśmy oraz elementów na płytce, wyświetlacz ruszył
Płytkę UI mam w wersji 0.1, stąd przesunięte klawisze względem wyświetlacza (pod nim). Reszta zmontowana wraz z zalecanymi modyfikacjami. Software v.219.22 na dziś. Dziękuję Kolegom za pomoc w zdiagnozowaniu wyświetlacza. Na zdjęciach mój TRX, spolszczona płyta czołowa, kilka szczegółów mechaniki. Obudowa z uszkodzonej przetwornicy 24V/12V. 73! Tomasz.