20-12-2015, 0:37
Do tego Krzyska
he he ale na pewno wieksza praktyka od mojej ;] Po czesci mimo wszystko jest z jedne z drugim powiazane. Przy w.cz. trzeba zwracac jeszcze sprawe na impedancje jak mamy dluzsze polaczenia linii sygnalowych no i na tlumienie - ale na KF czy UHF, VHF to w amatorskich konstrukcjach jak napisalem do pewnych czestotliwosci mozna sobie darowac drogie laminaty. Zreszta w linkach ktore dales widze ze to tez potwierdzaja ze nie ma sensu stosowac laminatow Rogers (notabene bardzo fajne szkoda ze drogie
) do pewnych czestotliwosci. No chyba ze ktos bawi sie w "hydraulike prezycyjna" :]
Zreszta w styczniu zapewne bede testowal FR4 0.8mm do 3 moze 4GHz i zobaczymy co z tego wyjdzie, ale czuje ze na to co potrzebuje wystarczy
Przynajmniej do 2.1GHz na razie mi sie sprawdzaly...
he he ale na pewno wieksza praktyka od mojej ;] Po czesci mimo wszystko jest z jedne z drugim powiazane. Przy w.cz. trzeba zwracac jeszcze sprawe na impedancje jak mamy dluzsze polaczenia linii sygnalowych no i na tlumienie - ale na KF czy UHF, VHF to w amatorskich konstrukcjach jak napisalem do pewnych czestotliwosci mozna sobie darowac drogie laminaty. Zreszta w linkach ktore dales widze ze to tez potwierdzaja ze nie ma sensu stosowac laminatow Rogers (notabene bardzo fajne szkoda ze drogie
) do pewnych czestotliwosci. No chyba ze ktos bawi sie w "hydraulike prezycyjna" :] Zreszta w styczniu zapewne bede testowal FR4 0.8mm do 3 moze 4GHz i zobaczymy co z tego wyjdzie, ale czuje ze na to co potrzebuje wystarczy
Przynajmniej do 2.1GHz na razie mi sie sprawdzaly...