Jako ze chce troche "odswiezyc" Husarak postanowilem wkoncu uruchomic uklad SWR i pomiaru mocy. Po podlaczeniu mostka do ukladu syntezy okazuje sie ze niestety nie dziala to poprawnie( bynajmniej u mnie ). Moja wersja syntezy to 1.16 . Jezeli nie mam nic podlaczone do zlacza A012 pin A1 i A2 ( zlacze wisi w powietrzu) to na wyswietlaczu dolnym SWR pokazuje na max czyli 5. Natomiast gorny jest "pusty". W momencie zwarcia A2 do GND wyswietlacz SWR spada do jednej kreski. Jezeli podlacze mostek z powrotem do syntezy to gorna linjka pusta a dolnej max skali. Pomiary zewnetrznym miernikiem wyjscia mostka pokazuja ok 0.9V na FWD ( A1 ) i ok 0.2V na A2. Czy w wersji 1.16 pomiar SWR i mocy juz dzialal poprawnie? Do czego slyzy albo byl planowany pin A0 na zlaczu A012.
Arek
AC2FC
P.S. Wlasnie uruchomilem Konwenter na Fl232 i adum1201 - dzial od pierwszego uruchomienia. Sprawdzilem z programem Log4Om i OmniRig.
Arek
AC2FC
P.S. Wlasnie uruchomilem Konwenter na Fl232 i adum1201 - dzial od pierwszego uruchomienia. Sprawdzilem z programem Log4Om i OmniRig.