To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2SC2078
Na razie spróbuję wytestować te tranzystory z Hesty bo już zamówiłem, jeśli by nie działały to się odezwę Smile
No więc tranzystorki do mnie dotarły. Zamiennik jest jak najbardziej ok, na sztucznym obciążeniu przy mocnym gwiździe mam 40-41Vpp więc 4W Smile Początkowo nadajnik się wzbudzał ale dodałem kondensator 100pF z kolektora drivera do masy i problem ustąpił, także jeśli ktoś ma wątpliwości czy zakup w firmie Hesta się opłaca to zdecydowanie polecam te zamienniki Smile

Wiadomości w tym wątku
2SC2078 - przez SQ9PDE - 16-11-2015, 23:06

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości