@SQ9JXT Zostaja stare napięcia! 53 Volty to w porównaniu z 41 V nie tak znowu dużo. Tranzystory Philipsa maja po 80 Volt napięcia roboczego. Będą ja znalazł! Skoro grał tak parę lat i się nie sfajczyło to sie i teraz nie sfajczy. Poza tym stabilizator był i tak za mały do takiego obciążenia jakie tam jest. Dwadzieścia tranzystorów po 0,3 Wata daje 6 Wat, plus scalaki to ( nie chce mi się tego wymieniać wszystkiego w kolejności) daje ok. 18 Watów obciążenia przy średniej pracy ciągłej. A tranzystor ma obciążenia zaledwie 10 Watów. Do tego BC 147 w sterowaniu i podparte to wszystko BC 211. Z całym szacunkiem dla inżynierów z firmy BO RADIO TO JEST NAPRAWDĘ WYSOKIEJ KLASY ŚWIATOWEJ i chylę czoła przed Panami z Radmora ale...ten stabilizator tam nie ma prawa działać. A patrząc na jakość odtwarzania nie jest potrzebny w ogóle.
Miałem w Naprawie japońskiego Technicsa , TEN SPRZĘT SIĘ NIE UMYWA DO RADMORA !!! Otwierałem , oglądałem wymieniałem utrącone potencjometry. Nie wiem za co ludzie tyle płacą jak maja swoje solidne i POLSKIE a na dodatek lepsze urządzenia.
Miałem w Naprawie japońskiego Technicsa , TEN SPRZĘT SIĘ NIE UMYWA DO RADMORA !!! Otwierałem , oglądałem wymieniałem utrącone potencjometry. Nie wiem za co ludzie tyle płacą jak maja swoje solidne i POLSKIE a na dodatek lepsze urządzenia.