Sorry, wyszły następne niedoróbki. Nowa poprawiona płytka top mirror v.1 w wersji z transoptorami DIP. Tak się kończy nie czytanie raportów programu DesignSpark. Wpadłem na to w momencie lutowania swojej płytki. Brakowało ścieżki między przelotkami. Na warstwie ,,bottom" w poprawionej wersji obu wariantów podciągnąłem masę do nóżki 1 transformatora TR2. Mam nadzieję, że to wszystko - jakby jeszcze coś wylazło proszę piszcie. Szczególną uwagę radzę zwrócić na punkty lutownicze gniazda COM umiejscowione na warstwie ,,top" oraz przelotkę tego gniazda na nóżce 9 - dającą przejście GND z warstwy ,,top" do warstwy ,,bottom". W moim przypadku po włożeniu gniazda w płytkę nie można dojść lutownicą, aby zalutować je od strony warstwy ,,top". Przelotki z cienkiego drucika miedzianego przełożyłem przez otwór i polutowałem na skraju otworów na warstwie ,,top". Oszczędnie z cyną - po tym zabiegu w otwór musi wejść nóżka gniazda COM. Dopiero potem na warstwie ,,bottom" zalutowałem nóżki gniazda wraz z drucikami przelotek.
P.s. - w wersji v.2 połączona ścieżka napięcia 3,3 V z radiatorem stabilizatora. Dodałem schemat po poprawkach.
P.s. - w wersji v.2 połączona ścieżka napięcia 3,3 V z radiatorem stabilizatora. Dodałem schemat po poprawkach.
Bogdan