Witam Na obecna chwile chwilę M0NKA wygląda tak, dodałem radiator i taki stojak zrobiony na szybko. Brakuje jeszcze szybki wyświetlacza , trzeba ja wkleić Zrobiłem kilkadziesiąt QSO i jestem zadowolony ze skuteczności tego TRX Faktycznie S-metr jest tępy zmieniłem BFR na BFP67 wylut ze wzmacniacza anteny siatkowej i zamieniłem rezystor R38 na 910 ohm S-metr pokazuje o wiele lepiej i dokładniej choć nie jest to co bym chciał. Część cyfrowa wer 0.4 Odbiór stacji w porównaniu z moimi konstrukcjami homemade jest bdb. Mikrofon wkładka W-66 Maksymalna moc na kilku pasmach dochodzi do 18W , obecnie ustawione na 10W na 28MHz jest tylko 6W na max Nadmieniam że nie jestem elektronikiem a przygoda z M0NKA to tylko przypadek ,namówił mnie na budowę kolega SP4ELF z Bartoszyc i koszty elementów zakupu zmalały Pozdrawiam
M0NKA Marka SP4ELF też działa i ruszyła bez problemów , w budowie jest jeszcze trzecia sztuka
M0NKA Marka SP4ELF też działa i ruszyła bez problemów , w budowie jest jeszcze trzecia sztuka