02-02-2015, 11:47
Sam z dużą ciekawością zobaczę.
Jak też, jeśli koledzy widzieli gdzieś schemat w miarę prostego wzmacniacza pośredniej o odpowiedniej dynamice (od pojedynczych dB wzmocnienia) - też chętnie. W szufladzie mam co prawda kilka sztuk ad603, ale - tak myślę - warto zrobić jakiś układ który miałby dobre parametry a jednocześnie był dość prosty do odwzorowania dla początkujących którzy chcą wyskoczyć ponad kity z AVT i tego typu konstrukcje
.
Wracając do AGC - może można zrobić (nie pamiętam jak to się nazywa dokładnie, ALC?) regulacje wzmocnienia PO torze pośredniej (albo na końcu), a detekcję sygnału - przed regulatorem wzmocnienia. Bez pętli sprzężenia zwrotnego. Tu żadna stabilność pętli nas nie interesuje, warunkiem jest tylko odpowiednio dobra dynamika (musi przenosić b. duże sygnały)..
Pozdrawiam
Jak też, jeśli koledzy widzieli gdzieś schemat w miarę prostego wzmacniacza pośredniej o odpowiedniej dynamice (od pojedynczych dB wzmocnienia) - też chętnie. W szufladzie mam co prawda kilka sztuk ad603, ale - tak myślę - warto zrobić jakiś układ który miałby dobre parametry a jednocześnie był dość prosty do odwzorowania dla początkujących którzy chcą wyskoczyć ponad kity z AVT i tego typu konstrukcje
. Wracając do AGC - może można zrobić (nie pamiętam jak to się nazywa dokładnie, ALC?) regulacje wzmocnienia PO torze pośredniej (albo na końcu), a detekcję sygnału - przed regulatorem wzmocnienia. Bez pętli sprzężenia zwrotnego. Tu żadna stabilność pętli nas nie interesuje, warunkiem jest tylko odpowiednio dobra dynamika (musi przenosić b. duże sygnały)..
Pozdrawiam