15-11-2014, 22:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2014, 22:34 przez SP9IVE.)
Po 3 latach użytkowania postanowiłem przestawić antenę . Z kiepsko działającego zygzaka zrobiłem książkową antenę rombową . Znów kosztowało mnie to 3 miesiące roboty bo w skład robót weszło przeróbka słupów , odchudzenie anteny o 6 kabli bo przy rozstawie ponad 40 metrów jednak ciągnie w dół , posunięcie anteny dalej od domu nie ze względu na pole w.cz. ale ze względów logistycznych , bo musiał się zmieścić tak , aby nie przeszkadzać w dojeździe do zajętej działki . Już lepiej działa , a jeszcze lepiej będzie jak założę balun . Na fotach widoczna antena po przekładce z dołożonym pionem na 28MHz i widok z sąsiedniej góry . Bardziej szczegółowy opis tu http://sp9krj.pl/photogallery.php?album_id=49 .
Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk , a rośnie popyt na święty spokój .Szanuj szefa swego - możesz mieć gorszego... Zmieniłem i teraz muszę dopiero o robotę dbać żeby nie trafić gorzej . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć !!!!