Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
filtr scaf AVT5109
OK

Dzieki za pomoc i czas jaki mi poswieciles.Teraz a raczej jutro zrobie plytke do filtru z jednym ukladem. W ten sposob bede mogl sprawdzic czy uklady nie sa uszkodzone. Jesli sie okaze ze sa ok to bede dalej sprawdzal plytke . Jesli padly to bede musial zamowic nowe .

Pozdrawiam
Witam

No i sprawa sie wyjasnila , z pieciu ukladow Max tylko dwa przezylo. Trzy padly . Zrobilem uklad na jednym i jeden ktory nie uzywalem ( nowka ) po podlaczeniu napiecia 8,5 V przez chwile dzialal . Pozniej po ok minucie przestal przechodzic sygnal na wejscie wzmacniacza. Uklad byl dosc letni. Wymienilem na inny i tak sprawdzilem wszystkie . Te co byly uszkodzone , "piszcaly" tj sygnal audio byl slaby z piskiem. Poki co bede probowal uklad z jednym ukladem az otrzymam nowe sztuki.

Druga sprawa chce zrobic plytke do zasilacza symetrycznego , teraz jest na pajaku. Bede mial dwa napiecia + i - 5V. Do zasilania wzmacniacza potrzeba 12 V . Trafo mam z wyjsciem 2 x 10,5 V . I tutaj mam pytanie czy napiecie dla 12 V moge wziasc z mostka diodowego tzn z bieguna dodatniego i ujemnego. Dla drugich napiec wezme z odczepu srodkowego i z jednego na stabilizator dodatni z z drugiego ujemny wykozystujac wspolny punkt uzwojenia jako mase.
Widzialem zasilacze zrobioe w ten sposob ze ze stabilizatora 12 V podane jest napiecie na wejscie stabilizatora 5 V i w ten sposob mamy z jednej galezi uzwojenia dwa napiecia. Chodzi mi aby zabardzo nie obciazac stabilizator 12 V

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
filtr scaf AVT5109 - przez SQ1GYQ - 28-10-2012, 15:36

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości