(19-03-2014, 18:18)SP2SGA napisał(a): A jaką częstotliwość ustawiłeś w WINNWT4 ?
Ja robiłem 2 sztuki i nie było problemów. pamiętaj o usunięciu kondziołków z szyny usb-komp
I coś mi się wydaje, ze powinien być odpowiedni soft dla PIC jeśli masz generator 125
Die Variante 9 ist für den NWT7 mit einer PIC-Taktfrequenz von 20MHz, aber mit dem DDS AD9850 DDS Taktfrequenz 125MHz. Der lin. Messkopf an PIN 2 und der log- Messkopf an PIN 3 angeschlossen.
Tak wiem o tym. Pisałem do autora, aby mi przerobił wersję na taką, aby nie wymagała zamiany nóżek 2 i 3, ale to ma wpływ na działanie sond, a nie generatora.
Prawdopodobnie zamienił w programie deklarację odnośnie nóżek, ale kto wie, czy dalsza obróbka też została zamieniona. Jak wgrałem soft, który dostałem od jednego z kolegów to pokazywało już normalnie [uW], ale znowu trzeba by nogami mieszać, a tego chciałem uniknąć.
Komunikację z PC mam, a kondensatorów nie montowałem w ogóle.
Ale sprawę przebiegu już opanowałem. Wzbudzał mi się stabilizator LF33, który dołożyłem do zasilania generatora.
Natomiast z różnic jakie teraz mam to widzę, że na jednej płytce mam ładny przebieg, a na drugiej jest od dołu zniekształcony. Nie działa również przycisk VFO on/off. Generator cały czas jest załączony w trybie Pomiar mocy.
Pozdrawiam