Myśle ze każdy wykształca powoli swoją własna szkołę montażu urządzeń próbnych. AA7EE widzę robi to na typowych breadboardach, ja to robię na bardzo małych płytkach 20x30mm, w książce Chojnackiego były pokazane takie moduły i montaż do wspólnej listwy. Ja dodatkowo "puszkuje" wszystkie moduły zwiazane z RF i wychodzi coś jak w R-250, czy innym radzieckim odbiorniku lampowym (burżuazji i manhattanom mówie nie
) ), gdzie były odlewy, tylko u mnie to jest bardzo cieńka blacha. Nadal można rekonfigurować urządzenie, przelutowywać moduły czego nie mozna zrobić z "wielką płytą"...
Także przy takich małych transiwerach mozna się nie bawić w prasowanki, projektowanie płytek tylko wykonać urzadzenie moduł po modułe, jakby rozbijajac problem na wiele mniejszych, myśle że dla poczatkujacego to jest nawet łatwiej, bo każdy moduł można wstepnie uruchomić.
) ), gdzie były odlewy, tylko u mnie to jest bardzo cieńka blacha. Nadal można rekonfigurować urządzenie, przelutowywać moduły czego nie mozna zrobić z "wielką płytą"... Także przy takich małych transiwerach mozna się nie bawić w prasowanki, projektowanie płytek tylko wykonać urzadzenie moduł po modułe, jakby rozbijajac problem na wiele mniejszych, myśle że dla poczatkujacego to jest nawet łatwiej, bo każdy moduł można wstepnie uruchomić.