02-10-2013, 19:06
Cześć
Nie będzie wcale trudno, powiem więcej taki wzmacniacz możesz mieć prawie za darmo. Żródło : stare , zużyte napędy komputerowe CD-ROM lub combo.Aby miały wyjście na słuchawki i potencjometr do regulacji głośności - im starsze tym lepsze.Przeważnie wzmacniacz słuchawkowy stereo m.cz. jest tam na oddzielnej ,wąskiej płytce ,zasilany 3-5V. Stosuję je od lat w swoich konstrukcjach (przeważnie wycinam kawałek PCB
).Mają całkiem dobre parametry ,przykładowy
datasheet takiego scalaczka z CD-ROMa w załączniku. Myślę, że mocy do Twoich celów przy 3V będzie aż zanadto .Duży ten głośniczek ? (chodzi mi o skuteczność)
Nie będzie wcale trudno, powiem więcej taki wzmacniacz możesz mieć prawie za darmo. Żródło : stare , zużyte napędy komputerowe CD-ROM lub combo.Aby miały wyjście na słuchawki i potencjometr do regulacji głośności - im starsze tym lepsze.Przeważnie wzmacniacz słuchawkowy stereo m.cz. jest tam na oddzielnej ,wąskiej płytce ,zasilany 3-5V. Stosuję je od lat w swoich konstrukcjach (przeważnie wycinam kawałek PCB
).Mają całkiem dobre parametry ,przykładowy datasheet takiego scalaczka z CD-ROMa w załączniku. Myślę, że mocy do Twoich celów przy 3V będzie aż zanadto .Duży ten głośniczek ? (chodzi mi o skuteczność)