Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arduino
Ryszardzie piszesz:
Mój program napisany w bascomie do sterownika przemiennika zmieściłem w 2313, Ten sam program w arduino już mi się tam nie mieści.... ale to moja wina bo korzystam z gotowych łatwych funkcji i program puchnie
-myślę, że w Bascomie też używasz gotowych funkcji czyli rozumiem, że Bascom daje oszczędniejszy kod.
Mnie do arduino zachęcił jeden z Kolegów pracy który robił obsługę sensorów ultradźwiękowych "na szybko". Przekonuje mnie do arduino bardzo duża ilość bibliotek ale mimo wszystko nie zamierzam rezygnować z bascoma bo nie mam w nim ograniczenia kodu (mam kupioną wersję pełną), brak zabawy z użyciem innych procków no i sporo gotowców. Co do zaczęcia zabawy z arduino to polecam jednak gotowe moduły z ebay-a po prostu taniej się nie da zrobić samemu a i przesyłka darmowa wystarczy wklepać arduino i wybierać. Uważam Ryszardzie, że masz bardzo dobry pomysł z tym cyklem dla arduino dla początkujących myślę, że bardzo wielu osobom początkującym by pomógł, bo z tego co wiem to brak jest polskiej książki o arduino.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Arduino - przez SQ9MDD - 30-06-2013, 13:28

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości